Pinovo
 

HOME

|

NIEUWS

|

CONTACT

 
 
 

ONZE STRAALMACHINES

|

ONZE ADAPTERS

|

ONZE UNIEKE KENMERKEN

|

ONZE REFERENTIES EN BLOGS

 
 

chroom-6 stralen en slijpen in ex-zones 

Chroom-6 is in veel verfsystemen terug te vinden vanwege de roestwerende eigenschap. Chroom-6 komt vrij bij het spuiten met chroomhoudende verf of door het geverfde oppervlak te schuren, slijpen, zagen of verhitten. Stof waar chroom-6 in zit, komt dan in de lucht en biedt ernstige consequenties aan de omgeving.

De meest voorkomende vormen van chroom zijn chroom-0, chroom-3 en chroom-6. Chroom-6 bindt zich altijd aan een andere stof, zoals zuurstof. Chroom-6 kan dus niet als puur chroom-6 voorkomen. Na deze eerste binding aan zuurstof komt chroom-6 vooral voor als chromaat en dichromaat. Chromaat en dichromaat binden weer aan een andere stof, zoals zink. We spreken daarom altijd over een "chroom-6-verbinding".

Perspect Industrial Products biedt innovatieve oplossingen voor het stralen en slijpen van chroom-6 in Ex-zones. 

Stralen van chroom-6

Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Pinovo. Pinovo is wereldwijd leverancier van innovatieve technologie toegespitst op stofvrij vacuümstralen van industriële oppervlakken in Ex zones. Aan de straalapparatuur van Pinovo kan een HEPA filter toegevoegd worden. Doormiddel van dit HEPA filter wordt het chroom-6 tijdens het vacuümstraalproces apart van het grit en andere verfresten opgevangen.   

Slijpen van chroom-6

Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Allmet Safety Tools. Het assortiment van Allmet Safety Tools is gecertificeerd (door het DNV voor gas zone 1 en 2) als 'koud werk'  en biedt dus mogelijkheden om in Ex zones (door)slijp werkzaamheden te kunnen uitvoeren zonder heetwerkvergunningen en downtime. Een ander voordeel van Allmet Safety Tools is dat het gebruikt kan worden om chroom-6 houdende verfsystemen of primers te slijpen. Door de lage rotatiesnelheid (slechts 800 - 3000 rpm) verspaand het wel, maar verbrandt het niet. Het afval van dit slijpproces zijn 'grote' en dichte 'metaalresten'. Hierdoor kan het schadelijke choom-6 niet vrijkomen.    

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA: 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

P +31 (0) 78 303 19 20
E info@atex-tools.nl

IBAN: NL97INGB0665859139
BIC: INGBNL2A

BTW: NL80.55.31.373.B01
KvK: 271610401


PINOVO GECERTIFICEERD NA PINOVO SUPER USER TRAINING

Aan de slag met praktijk tijdens Pinovo training

Onze medewerkers zijn volledig Pinovo gecertificeerd na intensieve Pinovo Super User Training op lokatie van Perspect Industrial Products in Dordrecht.

 

VONKVRIJ GEREEDSCHAP ATEX TOOLS, ALLMET SAFETY TOOLS

Allmet Safety Tools

Bezoek ook de website van Atex Tools, Allmet Safety Tools van Perspect Industrial Products voor al uw vonkvrij gereedschap voor Atex Zones!

 

PICONNECT: SWEEP STRALEN VAN ELK OPPERVLAK

PICO PIPE: STOFVRIJ STRALEN VAN BUIZEN EN PIJPEN

LEKKAGE REPAREREN IN ATEX-OMGEVING - ONZE KIT

PIPOINT: SWEEP STRALEN MET OOG VOOR DETAIL

PISYS FLEX: LICHTGEWICHT VACUUM STRAALUNIT

NIEUWS

SITEMAP

DISCLAIMER

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT INDUSTRIAL PRODUCTS B.V.

COOKIES UITSCHAKELEN

EX**
 
 

Perspect Industrial Products B.V. is onderdeel van Perspect Groep B.V. - Copyright 2022